skip to Main Content

HISTORIA

Leivon Vanha kuva

Emil Lindström ja Onni Niemi

K. Leivon kahvileipien salaisuus saapui leipurimestari Lindströmin ja hänen pullapeltiensä mukana Pietarin ja Helsingin kautta Pohjanmaalle talvella 1894. Tultuaan suomalaisseudulle Lindström otti käyttöön Leivo- nimen. Eemelin poika Paavo Leivo haki työkokemusta monenlaisissa töissä työskennellen mm. Sortavalassa rautakaupassa. Mutta isän yritysidea oli mielessä ja niin hän tuli Kauhavalle ja perusti leipomon sinne 1927. Mutta tuli pula-aika, ja hän joutui myymään yrityksen. Paavo Leivo toimi karamelli- ja muiden firmojen myynti-edustajana. Näillä matkoilla hän totesi Räyringistä puuttuvan leipomoalan yrityksen.

Paavo Leivo aloitti toiminnan vuonna 1936. Sota-aikana, kun ei saanut leipomistarvikkeita, Leivolla oli karstaamo ja lotat leipoivat leipomossa. Kalevi Paavonpoika Leivo jatkoi yritystä vaimonsa Leenan kanssa ja eläkepäiville siirryttyään he saivat poikansa Jukan ja Pertin jatkajiksi. Näin siis leipoo neljäs polvi Emil Lindströmistä, kolmas polvi Räyringissä.

Vanha resepti

Reseptivihko vuosisadan vaihteesta

Korppujen valmistusta 60-luvulla

Korppujen valmistusta 60-luvulla

K. Leivon leipomo on tänä päivänä kahden veljeksen johtama perheyritys, joka työllistää 30 henkilöä. Perheyrittäjyys ja yrittäjähenkisyys näkyy kaikessa toiminnassa; omistajat, työntekijät ja yhteistyökumppanit ovat pitkäaikaisia kumppaneita ja yhtä suurta perhettä. Yrittäminen on elämäntapa; perinteitä kunnioitetaan, työntekijöistä huolehditaan mutta kehittämiseen ja kasvuun panostetaan.

close