Kahvileipien salaisuus saapui leipurimestari Lindströmin ja hänen pullapeltiensä mukana Suomeen jo paljon ennen itsenäistymistä. Siitä saakka K. Leivon leipomo on tarjonnut suussa sulavia herkkuja ja rakentanut suomalaista kahvileipäperinnettä.
Vuodet ovat vierineet mutta kotimaisuus ja perinteiset reseptit ovat säilyneet läpi vuosikymmenten. K. Leivon kotimaiset kahvipöydän herkut valmistuvat edelleen pienessä Räyringin kylässä, missä leipurimme kelpuuttaa taikinakulhoihin vain laadukkaimpia ja puhtaimpia raaka-aineita. Kaikki vilja kerätään suomalaisilta pelloilta.
Leipurin työtä valvoo Lyyli. Lyyli on toiminut leipomolla koemaistajana jo pikkutytöstä saakka. Vielä tänäkin päivänä maistajamestari Lyyli varmistaa, että Leivon pikkuleipien laatu on kuin suoraan konditoriasta ja maku kuin kotona leivotulla.
Löydä oma makumaisemasi herkulliseen matkaan
Amerikanserkku on uniikki herkku. Iso cookietyyppinen leipä, jossa kermainen kookoshiutaleiden antama maku ja koostumus ovat vertaansa vailla. Juuri sopivasti pieniä suklaan palasia, niin ettei kookos peity. Tämä vie kielen mennessään. Saattaa sisältää pieniä määriä maitoa ja hasselpähkinää.
Perinteinen iso, ihanan rapea, suklaalla pohjakuorrutettu ja runsaasti kauraa sisältävä pikkuleipä. Toiset nauttivat suklaisesta rapeudesta yksitellen ja toiset laittavat kaksi keksiä vastakkain, niin sormet eivät suklaannu. Nauti juuri omalla tyylilläsi. Saattaa sisältää maitoa.
Vaahdota kerma ja yhdistä sekaan vanililjasokeri. Kokoa leivokset. Levitä kauralastujen päälle lakkahilloa ja kermavaahtoa. Nosta toinen lakkahillolla voideltu kauralastu kanneksi. Lisää väliin halutessasi myös pakastelakkoja.
Pssst… Kauralastu on oiva herkku myös ihan sellaisenaan, vaikka kahviin kastettuna.