Kaukana vehreiden peltojen keskellä, K. Leivon Leipomossa Räyringin kylässä, syntyvät suussa sulavat Makumaisemat: keksit, jotka kantavat mukanaan palan suomalaista leivontaperinnettä. Leipomon sydän on Lyyli, maistajamestari, joka on valvonut pikkuleipien laatua jo vuosikymmeniä. Pikkutyttönä Lyyli viihtyi leipomon lämpimässä tuoksussa, ja hänen terävä makuaistinsa huomattiin jo varhain. Vielä tänäkin päivänä Lyyli varmistaa jokaisen pellillisen kohdalla, että Makumaisemien laatu on kuin suoraan konditoriasta ja maku kuin kotona leivotulla.
Kun avaat Makumaisemat-paketin ja puraiset maistuvaa rapeutta, voit melkein kuulla Lyylin äänen huikkaavan “Tervetuloa maisemaan, jossa jokainen puraisu on täynnä makua!”. On aika maistaa Maisemaa ja löytää oma lempimaisemasi – pala kerrallaan!
Amerikanserkku on uniikki herkku. Iso cookietyyppinen leipä, jossa kermainen kookoshiutaleiden antama maku ja koostumus ovat vertaansa vailla. Juuri sopivasti pieniä suklaan palasia, niin ettei kookos peity. Tämä vie kielen mennessään. Saattaa sisältää pieniä määriä maitoa ja hasselpähkinää.
Perinteinen iso, ihanan rapea, suklaalla pohjakuorrutettu ja runsaasti kauraa sisältävä pikkuleipä. Toiset nauttivat suklaisesta rapeudesta yksitellen ja toiset laittavat kaksi keksiä vastakkain, niin sormet eivät suklaannu. Nauti juuri omalla tyylilläsi. Saattaa sisältää maitoa.
Leipurin työtä valvoo Lyyli. Lyyli on toiminut leipomolla koemaistajana jo pikkutytöstä saakka. Vielä tänäkin päivänä maistajamestari Lyyli varmistaa, että Leivon pikkuleipien laatu on kuin suoraan konditoriasta ja maku kuin kotona leivotulla.
Vaahdota kerma ja yhdistä sekaan vanililjasokeri. Kokoa leivokset. Levitä kauralastujen päälle lakkahilloa ja kermavaahtoa. Nosta toinen lakkahillolla voideltu kauralastu kanneksi. Lisää väliin halutessasi myös pakastelakkoja.
Pssst… Kauralastu on oiva herkku myös ihan sellaisenaan, vaikka kahviin kastettuna.