Oletko joskus miettinyt, miten herkulliset korppumme valmistetaan? Nyt saat vastauksen!
- Valmistetaan korpputaikina (aivan kuin kotikeittiössä, mutta hieman suuremmilla koneilla).
- Muotoillaan taikinasta ensin palloja ja annetaan niille vähän lämpöä ja kosteutta välinostatuskaapissa.
- Kaulitaan pallot pötköiksi ja kohotetaan.
- Paistetaan uunissa kaunis, ruskea pinta.
- Korput jäähtyvät kulkiessaan hallin toiseen päähän katonrajassa rullaavaa linjastoa pitkin.
- Seuraavaksi revitään sämpylät puoliksi. Tässä saadaan aikaiseksi vastustamattoman rapea ja röpelöinen pinta, johon…
- Sokeri (tai kanelisokeri) solahtaa, tehden korpusta vastustamattoman herkullisen.
- Sitten vain Korput pussiin ja kohti kahvipöytiä ympäri Suomen!
Ei mitään rakettitiedettä, kuten Miika Leivo leipomolta totesi. Koko Korpun matkan löydät videoituna somekanavistamme Facebookista ja Instagramista, nimellä leipomoleivon.